Restaurantele din Constanța s-ar putea deschide de la 1 februarie, dacă rata de incidență, aflată acum în descreștere, ar ajunge sub 3 la 1.000 de locuitori.
Redeschiderea restaurantelor s-ar putea hotărî în următoarea şedinţă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, de peste două săptămâni, scrie replicaonline.ro.
Din 14 ianuarie 2021, judeţul Constanţa a ieşit din zona roşie după ce incidenţa ratei de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 3 la mie. Municipiul Constanţa împreună cu alte 6 localităţi (Mangalia, Costineşti, Cumpăna, Limanu, Lumina şi Tuzla) rămân în continuare în zona roşie pentru cel puţin 2 săptămâni. Una dintre principale măsuri aplicate este „Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00”. (CITEȘTE ȘI: UN FALS PREOT ȚINE SLUJBE ÎN CONSTANȚA! A FOST CONDAMNAT ÎN URMĂ CU PATRU ANI, DUPĂ UN MEGA-SCANDAL SEXUAL)
În acest moment, incidenţa ratei de infectare pe municipiul Constanţa este de 4,12, valoare care se situează pe un trend descendent. În ultimele zile incidenţa a scăzut pe municipiul Constanţa, iar dacă acest trend va continua, iar incidenţa va scădea sub 3 la mie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ar putea hotărî ieşirea municipiului din zona roşie, şi automat redeschiderea restaurantelor la interior.